Pionieren in participatieland

Begin- en einddatum: 
woensdag, 29 maart, 2017

Minisymposium en boekpresentatie ‘Pionieren in participatieland’ georganiseerd door het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Gemeenten, mede-overheden, maatschappelijke organisaties, adviseurs, onderzoekers en niet in de laatste plaats burgers zelf zijn druk met participeren. Weten we eigenlijk waar al die participatiepogingen toe leiden? En wat vraagt participatie van bestuurders en vooral van burgemeesters?
Locatie: Utrecht
www.raadslid.nu

Maaltijdgesprek ‘werken voor een politiek bedrijf’

Begin- en einddatum: 
woensdag, 29 maart, 2017

Tijdens het maaltijdgesprek buigen burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen zich over de vraag hoe de interne bestuurskracht in de gemeente versterkt kan worden. Het samenspel tussen bestuurders en ambtenaren vraagt van twee partijen vakmanschap. Hoe zorg je voor optimaal samenspel binnen de mooie, en soms lastige, opgaven waarbij je tot elkaar veroordeeld bent?
Locatie: Made.
www.wethoudersvereniging.nl

Afval- en grondstoffenbeheer

Begin- en einddatum: 
donderdag, 30 maart, 2017

Gemeentelijk Grondstoffencongres voor gemeentelijke beleidsmedewerkers en andere professionals op het gebied van gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer. Diverse sessies over onderwerpen als gedragsverandering bij afvalscheiding, gescheiden inzameling in hoogbouw, gemeentelijk afval in het regeerakkoord, zwerfafvalvergoeding, gemeentelijke samenwerking huishoudelijk afval en het sluiten van de kunststofketen.
Locatie: Utrecht.

Gemeentelijk LHBT-beleid

Begin- en einddatum: 
vrijdag, 31 maart, 2017

Bijeenkomst voor niet-Regenbooggemeenten over het maken van beleid dat inclusief is voor lesbische, homo-, bi- en transgenderburgers (LHBT’s). Er hoeft geen apart beleid ontwikkeld te worden en grote budgetten zijn niet nodig: een LHBT-inclusief beleid kan namelijk ook (bijna) kosteloos. Praktijkervaringen uit twee Regenbooggemeenten
Locatie: Utrecht.
www.movisie.nl

Beyond Board: besturen onder druk

Begin- en einddatum: 
maandag, 3 april, 2017

Bijeenkomst over bestuurders in crisissituaties. Hoe kun je het hoofd boven water houden tijdens een crisis en wat gebeurt er met iemand als alles voorbij is? Deelnemers moeten zich committeren aan de ‘Chatham House Rule die inhoudt dat het vrij staat om ontvangen informatie te gebruiken zonder de identiteit van de andere deelnemers te onthullen.
Locatie: Hilversum.
www.beyondconsultancy.nl

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Afdelingshoofd

Gemeente Koggenland

Allround Klantmanagers Werk en Inkomen (32-36 uur)

Gemeente Haarlem

Beleidsmedewerker Finance & Legal

Gemeente Den Haag