Economische toekomst ligt in de regio

GESCHREVEN OP vrijdag, 9 december, 2016 - 16:10

Er moet jaarlijks vierhonderd miljoen euro naar de regio’s om de economische toekomst van Nederland te borgen. Rijk, provincies, gemeenten en het bedrijfsleven moeten dit fonds gezamenlijk gaan vullen. Voorwaarde is wel dat er juridische speelruimte komt om extra bedrijventerreinen uit te leggen op economisch kansrijke locaties.

Rijssen-Holten en Apeldoorn mkb-vriendelijk

GESCHREVEN OP maandag, 14 november, 2016 - 12:03

Rijssen-Holten is de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland, zo blijkt uit een onderzoek van MKB-Nederland. In het onderzoek spreken ruim 21.000 ondernemers uit alle 390 gemeenten zich uit over het lokale ondernemersklimaat.

Net uit: De stad maakt de toekomst

De stad die de toekomst maakt
Rob van Gijzel

In 2050 woont ongeveer 80 procent van de wereldbevolking in de stad. De steden groeien uit tot hot-spots voor innovaties die nodig zijn om de samenleving leefbaar te houden. Daarvoor moeten zij dan wel voldoende financiële en bestuurlijke ruimte krijgen en daarvoor moet de Gemeentewet (1851) op de schop. Dat stelt burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven in zijn afscheidsboek De stad die de toekomst maakt.

Seed Valley Noord-Holland groeit als kool

Auteur: Marten Muskee - 18/03/2016

De Kop van Noord-Holland heeft een parel in huis, Seed Valley, het grootste zaadveredelingsgebied ter wereld. Het is een van de snelst groeiende hoogwaardige industrieën van Nederland. Wethouder economische zaken Jelle Beemsterboer (CDA) van Schagen schetst een gezonde regionale economie waarbinnen het lokaal bestuur de verbindingen legt.

Economie leidend voor bestuurlijke inrichting

GESCHREVEN OP dinsdag, 15 maart, 2016 - 14:33

Gemeenten moeten hun bestuurlijk vermogen versterken op basis van inzicht in hun economische opgaven. Dat kan door intensievere intergemeentelijke samenwerking of door samenwerking in een centrumgemeenteconstructie.

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Afdelingshoofd

Gemeente Koggenland

Allround Klantmanagers Werk en Inkomen (32-36 uur)

Gemeente Haarlem

Beleidsmedewerker Finance & Legal

Gemeente Den Haag