Marnix Philips is de nieuwe raadsgriffier van Amstelveen

De gemeenteraad van Amstelveen heeft Marnix Philips benoemd tot zijn griffier. Philips, nu nog raadsgriffier in Hollands Kroon, is vanaf 1 juni de opvolger van Pascale Georgopoulou die per 1 januari 2017 haar functie neerlegde. Voordat hij griffier in Hollands Kroon werd, werkte Philips voor het op overheden gerichte adviesbureau Necker van Naem, onder meer als interim-griffier en raadsadviseur bij diverse gemeenten.

Marjolein Schadé vanaf 1 maart gemeentesecretaris Enkhuizen

In de gemeente Enkhuizen is Marjolein Schadé sinds 1 maart gemeentesecretaris en directielid van de SED organisatie. De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn per 1 januari 2015 ambtelijk gefuseerd tot één SED organisatie. De drie gemeentesecretarissen van deze gemeenten vormen samen de directie hiervan. Schadé was van 2009 tot 2016 gemeentesecretaris van Muiden.

Mariël Middendorp start als gemeentesecretaris Rijswijk

Met ingang van 10 april is Mariël Middendorp de nieuwe gemeentesecretaris van de Zuid-Hollandse gemeente Rijswijk. Zij volgt daarmee Anne de Baat op, die gemeentesecretaris van Capelle aan den IJssel werd. Middendorp werkte een aantal jaren als (interim-)manager bij de rijksoverheid voordat ze eind 2009 overstapte naar de gemeente Barendrecht waar ze afdelingsmanager Publiekszaken werd.

Coen Boode nieuwe gemeentesecretaris van Landerd

Coen Boode begint op 1 april als gemeentesecretaris van Landerd. Hij vervult nu nog dezelfde functie in de gemeente Mill en Sint Hubert. Daarvoor was hij zo’n zeven jaar werkzaam bij de gemeente Veghel in leidinggevende functies, onder meer op het gebied van ruimtelijke ordening en vastgoed.

Cornelis Visser nieuwe burgemeester van Katwijk

De gemeenteraad van Katwijk heeft Cornelis Visser voorgedragen als nieuwe burgemeester. De CDA’er Visser is sinds 2010 burgemeester van Twenterand. In Katwijk neemt hij het stokje over van partijgenoot Frank Koen, die op zijn beurt waarnemer is sinds het vertrek van CDA’er Jos Wienen naar Haarlem. Visser was eerder anderhalf jaar wethouder in Goedereede (2006-2007), daarna was hij lid van het Europees Parlement.

Liesbeth Spies voorgedragen als voorzitter Nederlands Genootschap van Burgemeesters

Het bestuur van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) heeft Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn, aanbevolen als nieuwe voorzitter. De algemene ledenvergadering van het NGB spreekt zich op 29 maart uit over de benoeming. Spies wordt de opvolger van Arno Brok die stopte als burgemeester van Dordrecht omdat hij per 1 maart commissaris van de Koning in de provincie Friesland werd.

Petra van Wingerden-Boers stopt als burgemeester van Rheden

VVD’er Petra van Wingerden-Boers (62) stopt eind 2017 als burgemeester van Rheden. Ze begon in juli vorig jaar aan haar derde ambtstermijn in deze gemeente, maar ze besluit nu toch te stoppen. In 1990 startte ze haar politieke carrière als fractievoorzitter in de gemeente Borsele waar ze in 1994 ook wethouder werd. In 1998 maakte ze de overstap naar het burgemeesterschap van de gemeente Groenlo.

Bert Swart voorgedragen als burgemeester van Midden-Drenthe

Als het aan de gemeenteraad ligt, wordt CDA’er Bert Swart op 3 juli de nieuwe burgemeester van Midden-Drenthe. Swart begon zijn politieke loopbaan als wethouder in de gemeente Winsum. Daarna werd hij in 2004 burgemeester Schiermonnikoog en in 2011 van Zuidhorn. Ton Baas (VVD) is sinds 2014 waarnemend burgemeester van Midden-Drenthe.

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Afdelingshoofd

Gemeente Koggenland

Allround Klantmanagers Werk en Inkomen (32-36 uur)

Gemeente Haarlem

Beleidsmedewerker Finance & Legal

Gemeente Den Haag