Han Polman voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur

Han Polman wordt 1 juli 2017 voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur (Rob). De Rob adviseert over de inrichting en het functioneren van de overheid en is onafhankelijk. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar. Polman is op dit moment commissaris van de Koning in de provincie Zeeland.

Jan Pieter Lokker aan de slag als waarnemend burgemeester Lopik

Jan Pieter Lokker (CDA) gaat op 1 maart aan de slag als waarnemend burgemeester in Lopik. Hij volgt partijgenoot Renate Westerlaken-Loos op, die op dezelfde dag directeur wordt van het Ronald MacDonald Kinderfonds. Lokker was eerder (waarnemend) burgemeester in Albrandswaard, Goeree-Overflakkee, Noordwijk, Bodegraven-Reeuwijk en Bodegraven.

Koos Karssen waarnemend burgemeester van Waddinxveen

Koos Karssen gaat op 20 februari 2017 aan de slag als waarnemend burgemeester van Waddinxveen. De 72-jarige CDA’er is de tijdelijk vervanger van de zieke burgemeester Bert Cremers (PvdA), die eind vorig jaar aankondigde dat hij het ambt per 1 november 2017 neerlegt. Karssen was van 2003 tot november 2014 burgemeester in Maassluis. Daarna was hij een jaar lang waarnemer in deze gemeente.

Marco Wilke vaste gemeentesecretaris Eindhoven

Marco Wilke is per 12 maart 2017 aangesteld als vaste gemeentesecretaris van de gemeente Eindhoven. Hij is daar sinds 12 september 2016 interim-secretaris als opvolger van Paulien Pistor. Wilke was eerder onder meer bestuurder bij Abvakabo FNV, bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en kroonlid van de SER. Hij bekleedde ook diverse directiefuncties, onder meer bij de sociale dienst van Dordrecht.

Herbenoeming burgemeester Frank Streng van Medemblik

Burgemeester Frank Streng (VVD) is door de gemeenteraad van Medemblik voorgedragen voor een tweede ambtstermijn. Hij is sinds juli 2011 burgemeester van deze gemeente, die toen net was gefuseerd met Andijk en Wervershoof. Voordat hij in Medemblik begon was Streng onder meer lid van Provinciale Staten van Zeeland en wethouder in Middelburg.

Anno Wietze Hiemstra begint als waarnemend burgemeester in Appingedam

De commissaris van de Koning heeft Anno Wietze Hiemstra (CDA) benoemd als waarnemend burgemeester van Appingedam. De benoeming gaat in per 1 april 2017 en geldt zo lang het proces rond de voorgenomen fusie van Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum, Bedum, De Marne en Winsum tot één supergemeente in Noord-Groningen duurt. Hiemstra is sinds 2010 wethouder en eerste loco-burgemeester van de gemeente Hoogeveen.

Peter van der Velden waarnemer in Dordrecht

Peter van der Velden (PvdA) begint op 1 maart 2017 als waarnemend burgemeester van de gemeente Dordrecht. De waarneming duurt naar verwachting tot eind september. Van der Velden volgt VVD’er Arno Brok op, die commissaris van de Koning in de provincie Fryslân wordt. Van der Velden beschikt over ruime bestuurlijke ervaring.

Nicole Ramaekers nieuwe burgemeester van Gulpen-Wittem

Nicole Ramaekers-Rutjens is voorgedragen als burgemeester van Gulpen-Wittem. Ze is nu nog wethouder in Veldhoven namens de lokale fractie Veldhoven Samen Anders (VSA). Na haar studie begon ze als ambtenaar in Veldhoven, daarna was ze eigenaar van een groenontwerp- en adviesbureau. In 2006 werd ze raadslid in Veldhoven waarna in 2007 het wethouderschap volgde. Sinds 2008 is ze eveneens eerste loco-burgemeester.

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Strategisch Beheerder / Assetmanager 36 uur

Gemeente Haarlem

Senior Beleidsadviseur

Gemeente Hilversum

Beleidsmedewerker Economische Zaken

Gemeente Mook en Middelaar