Wietpas ontmoet scepsis en verzet

GESCHREVEN OP donderdag, 3 mei, 2012 - 09:11

De invoering van de wietpas, waarmee coffeeshops besloten clubs worden voor uitsluitend Nederlandse leden, is alleen in Maastricht op stug verzet gestuit. In alle betrokken gemeenten heerst scepsis over de zin van de maatregel.

De veertien coffeeshops die Maastricht rijk is, hielden hun deuren dinsdag en woensdag eendrachtig gesloten uit protest tegen de wietpas. Alleen Easy Going was even open om een kort geding tegen het beleid uit te lokken.
De oproep aan buitenlandse klanten om aangifte te doen van discriminatie op grond van nationaliteit, zal echter geen proefprocessen opleveren. Het OM heeft de politie aangeraden dergelijke klachten slechts te noteren als ‘melding’. De overheid heeft immers bepaald dat de schifting van klanten niet strafbaar is, zo redeneert het OM.
Woensdag was Easy Going opnieuw open zonder ledenlijst. Hoes kondigde daarop aan dat de zaak voor straf een maand zal worden gesloten.

In andere zuidelijke stedenwas het de eerste dagen van de nieuwe wetgeving aanzienlijk rustiger. In Venlo (drie coffeeshops) ging burgemeester Hubert Bruls dinsdag mee op stap met gemeentelijke handhavers om te praten met klanten en coffeeshophouders en flyers uit te delen waarin het nieuwe beleid wordt toegelicht. Ook de coffeeshops in Heerlen (drie), Sittard-Geleen (vier) en Kerkrade (drie) waren gewoon open, maar nog zonder de verplichte ledenlijsten. ´Wij hebben eerst nog even de uitspraak van de rechter afgewacht, voordat we aan de slag gingen met de wietpas´, aldus een woordvoerder van de gemeente Heerlen.

Afgelopen vrijdag veegde de Haagse rechtbank in een kort geding de bezwaren van coffeeshophouders tegen de wietpas -  discriminatie en schending van de privacy - van tafel. ´Nu is dus de weg vrij om de vergunningen van de coffeeshops aan te passen aan het nieuwe beleid´, zegt de woordvoerder van Heerlen. Overigens ervaart deze gemeente  de gedoogde handel in softdrugs allerminst als overlastgevend en zou ze liever zien dat de illegale teelt wordt aangepakt.

In Zeeland en Brabant is de invoering van de wietpas gladder verlopen. Alleen in Tilburg hield één coffeeshop zijn deuren in navolging van de Maastrichtse collega´s gesloten.

Deel dit bericht

2 reacties

Reacties

hanspy (schrijver, Mijzelf) do, 2012-05-03 09:58

Er zullen nog veel meer problemen komen.Als de eerste slachtoffers vallen bij geripte buitenlanders, dan kan de politie wel normaal opnemen.Hoop alleen dat het geen gewonden of levens eist.


Maar kunnen jullie eens kijken hiernaar?

http://www.prweb.com/releases/prweb2012/4/prweb9375729.htm


http://naturalsociety.com/are-the-benefits-of-medical-marijuana-being-co...


Dat zijn 2 hele interesante artiekelen.Zet mensen maar vooral bestuurders misschien eens aan het denken.


Herman weerst (coffeeshop houder, capricorn) za, 2012-05-05 12:59

De wietpas is een geschenk uit de hemel voor de drugs -(lijst I enII) taxies, runners, thuisverkopers en diverse andere horeca gelegenheden dan de coffeeshops. De nederlands ingezeten schrijven zich massaal niet in bij de coffeeschops, maar zoeken hun heil in de illegale markt, harm reduction, scheiding der markten, minderjarigen beschermen, 5 gram per dag per klant, geen agressiefe verkoop methoden deze regels gelden hier niet, maar ook de sociale, maatschappelijke functie van de coffeeshop komt behoorlijk in het gedrang. De coffeeshop heeft nog altijd een grote maatschappelijke en sociale functie er komen of beter gezegd er kwamen bezoekers die een afspiegeling van de Nederlandse bevolkings is was. (wat je van de regering niet kon zeggen) hier door kwamen mensen met verschillende achtergronden, beroepen, opleidingen met elkaar in een ontspannen sfeer in contact, zodat ze van elkaars ervaringen, studies of beroepen van elkaar konden leren.

Dit is nu abdrupt gestaakt.

De overheid had via de coffeeshops ook een kanaal om de cannabisgebruikers te bereiken. Denk hierbij ook aan de branche organisaties.

b.v

Landelijk,

P.C.N Platform Cannabis Nederland

B.C.D. Bond Cannabis Detaillisten

L.O.C. Landelijk Overleg Coffeeshops


Plaatselijk coffeeshops verenigen in;

maastricht, Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Haarlen, Den Haag, Leeuwarden ect.

consumenten

We smoke


De berichtgeving in de media is voor de cannabis consument ook misleidend: laat je registreren voor een wietpas. Het zou ook kunnen luiden :laat je inschrijven bij je plaatselijke coffeeshop: dit klinkt minder eng.

Registreren of inschrijven groot verschil.

Wietpas het hoeft geen echt pasje te zijn met zoals op tv, graait 3 gram inclusief wiet blad (affichering)


De oplossing gewoon met Nederlands I.D bewijs (of verblijfs vergunning) de coffeeshop in. De nederlanders die in het buitenland wonen die nu niet de coffeeeshop mogen bezoeken en waarvoor onder andere ook de registratie is ingevoerd mogen toch ook vanuit het buitenland stemmen. Waarom mogen zij als ze hun vaderland bezoeken (als Nederlanders staat burger) niet de coffeeshop bezoeken.


Herman Capricorn


Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Type the characters you see in this picture. (laat horen)
Tik bovenstaande karakters over. Als het onleesbaar is, klik op Reageer en probeer het opnieuw.
NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Debat on Tour

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!