Expertisecentrum voor pleegzorg

GESCHREVEN OP dinsdag, 11 april, 2017 - 15:16

De veertien Twentse gemeenten gaan met instellingen een expertisecentrum oprichten waarin jeugdzorgaanbieders samenwerken om pleegouders en gezinshuizen zo goed mogelijk te ondersteunen.

De veertien gemeenten willen dat kinderen zoveel mogelijk opgroeien in een stabiele gezinssituatie. Als dit door omstandigheden niet mogelijk is binnen het eigen gezin, moeten kinderen zo lang als dat nodig is in een andere gezinssituatie kunnen wonen.

Om dat te realiseren, hebben de gemeenten samen met de betrokken instellingen een plan van aanpak opgesteld. Belangrijk onderdeel daarvan is de oprichting van het expertisecentrum.

Als een kind in een pleeggezin of gezinshuis wordt geplaatst, is de bedoeling dat die plaatsing zo lang duurt als nodig is. Deze plaatsen zijn echter niet altijd beschikbaar. Bovendien zijn deze voorzieningen voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers, de pleegouders. Van hen wordt steeds meer gevraagd, onder andere doordat de laatste jaren kinderen met steeds zwaardere problemen worden opgevangen door pleegouders en in gezinshuizen.

Ook vraagt het veel van gezinshuisouders om permanent als professional één of meer kinderen thuis te begeleiden. Een gezinshuis is een gezinsvorm waarbij in ieder geval één van de ouders een jeugdzorgprofessional is. De kinderen worden opgenomen in het gezin van deze gezinsouder en intensief begeleid. (PvdZ)

Deel dit bericht

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Contractmanager

Hoogheemraadschap van Delfland

Leidinggevende Financiële Administraties (36 uur)

Gemeente Capelle aan den IJssel

Senior Accountmanager

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied