Steeds meer gewend aan jaarlijkse waardering

GESCHREVEN OP maandag, 20 maart, 2017 - 15:43

Zowel gemeenten als belanghebbenden zijn steeds meer gewend aan het jaarlijkse bekendmaken van de nieuwe WOZ-waarden. Deze waarden worden daardoor over het algemeen rustig ontvangen door belanghebbenden.

Dat meldt de Waarderingskamer. Tot en met 2004 werden onroerende zaken eens in de vier jaar gewaardeerd en in de twee jaren daaropvolgend één keer. Sinds 2007 geldt de jaarlijkse waardering.

De Waarderingskamer ziet voor 2017 twee aandachtspunten. De markt voor woningen zit weer in de lift; in sommige gemeenten stijgen de huizenprijzen zelfs fors. Zij verwacht dat dat volgend jaar nog sterker merkbaar zal zijn. Des te belangrijker om te investeren in kwaliteit van de waardering.

Dit jaar hebben belanghebbenden voor het eerst de mogelijkheidn om de eigen WOZ-waarde te vergelijken met die van de buren of andere objecten door de openbaarheid van de WOZ-waarden van woningen. Onder meer de Waarderingskamer monitort welke effecten dat heeft op het vertrouwen in de juistheid van de WOZ-waarde.

Van 218 gemeenten zijn de WOZ-waarden van woningen zichtbaar in het WOZ-waardeloket. De andere gemeenten bieden nog eigen voorzieningen hiervoor. De verwachting is dat rond de zomer de meeste gemeenten hun aansluiting op de Landelijke Voorziening WOZ en daarmee ook op het WOZ-waardeloket voor elkaar hebben. (PvdZ)

Zie ook Landelijke voorziening WOZ: Louter voordelen in VNG Magazine van vorige maand.

Deel dit bericht

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Contractmanager

Hoogheemraadschap van Delfland

Leidinggevende Financiële Administraties (36 uur)

Gemeente Capelle aan den IJssel

Senior Accountmanager

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied