Actiepunten betere bevoorrading binnensteden

GESCHREVEN OP donderdag, 16 februari, 2017 - 12:16

Enkele beroepsorganisaties hebben de VNG een actielijst aangeboden met zeven punten om de binnensteden efficiënter, schoner en veiliger te bevoorraden.

TLN, Evofenedex, Detailhandel Nederland, Thuiswinkel.org en Koninklijke Horeca Nederland constateren dat ze te maken hebben met een diversiteit aan regels. De regels gaan onder meer over venstertijden voor leveringen en normen voor emissies van voertuigen.

Het verminderen van regels, maar ook het overal hanteren van dezelfde regels, kan volgens hen al veel winst voor efficiënte bevoorrading opleveren. Dit kan door betere samenwerking van gemeenten en het bedrijfsleven. Onderzoek toont naar hun zeggen aan dat venstertijden er in de praktijk toe leiden dat er juist méér voertuigbewegingen in de binnenstad ontstaan.

Wanneer gemeenten ook nog gelijke emissie-regels zouden hanteren, geeft dat een impuls aan de verdere ontwikkeling van voertuigen met weinig uitstoot. Fabrikanten hebben dan één norm om hun voertuigen op te ontwerpen.

VNG voorzitter Jan van Zanen noemt de concrete actiepunten en het gegeven dat de organisaties de actiepunten gezamenlijk naar voren brengen, een belangrijk signaal. Ook het belang van publiek-private samenwerking en de pluspunten die dit oplevert zijn helder voor de VNG. De vereniging kent onder meer leefbaarheid in de binnensteden als speerpunt. Een schone, veilige en efficiënte stedelijke bevoorrading is hier onderdeel van. De VNG zet zich daar volgens Van Zanen graag met de organisaties voor in. (PvdZ)

Deel dit bericht

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Contractmanager

Hoogheemraadschap van Delfland

Leidinggevende Financiële Administraties (36 uur)

Gemeente Capelle aan den IJssel

Senior Accountmanager

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied