Onderzoek naar hogere vergoeding raadsleden

GESCHREVEN OP woensdag, 15 februari, 2017 - 15:27

Minister Ronald Plasterk (BZK) is bereid op korte termijn de mogelijkheden te onderzoeken om de vergoeding voor raadsleden uit kleine gemeenten te verhogen, zo bleek tijdens overleg van de minister met leden van de VNG-commissie Raadsleden & Griffiers.

Een bredere evaluatie van de beloning van politieke ambtsdragers (op basis van de adviezen van de commissie-Dijkstal) is overigens een zaak voor het volgende kabinet.

De minister en de commissieleden spraken verder over het probleem van de terugtredende grote accountantskantoren en de voor- en nadelen van vrijemarktwerking en eigen accountantsdiensten van gemeenten als oplossing hiervoor. Volgens de commissieleden is dat niet alleen een probleem van gemeenten maar verdient het ook aandacht van het Rijk.

Plasterk en de commissie wisselden eveneens van gedachten over een nieuw raadsledenprogramma. Dit meerjarige programma heeft tot doel de rol van de gemeenteraad te versterken. Hij sprak hierover al eerder met onder meer Raadslid.Nu en de Wethoudersvereniging. Het programma kan voortbouwen op lopende initiatieven als Lokale democratie in beweging, Code Oranje en de Ontwikkelagenda Lokale Democratie van de VNG. (PvdZ)

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Projectleider online dienstverlening

Gemeente Capelle aan den IJssel

Senior handhaver/ heffingstechnoloog

Waterschap Rivierenland

Adviseur Planning & Control

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht