Meeste werkloosheid in Rotterdam

GESCHREVEN OP dinsdag, 25 april, 2017 - 11:23

11,3 procent van de Rotterdamse beroepsbevolking was vorig jaar werkloos. Dit is het hoogste percentage van alle gemeenten. Gemiddeld was de werkloosheid in Nederland in 2016 6 procent.

WRR focust op redzaamheid

GESCHREVEN OP dinsdag, 25 april, 2017 - 10:39

Naast denkvermogen is ‘doenvermogen’ minstens zo belangrijk om aan de hoge eisen van de participatiesamenleving te kunnen voldoen. Daarbij gaat het om niet-cognitieve vermogens, zoals een doel stellen, in actie komen, volhouden en om kunnen gaan met verleiding en tegenslag.

Advertorial

Vertrouwen is goed…

Een crisis laat zich niet plannen en komt altijd ongelegen. Pas op het moment zelf is écht duidelijk hoe uw gemeente is voorbereid. Laat niets aan het toeval over en neem contact met ons op over bijvoorbeeld een stresstest, want … Vertrouwen is goed, Hoffmann is beter.

Urban Data Center van start in Venlo

GESCHREVEN OP maandag, 24 april, 2017 - 16:01

De gemeente Venlo en het Centraal Bureau voor de Statistiek gaan samen regionale en lokale data verzamelen, analyseren en presenteren. Dit doen ze binnen het CBS Urban Data Center/Venlo dat vorige week van start is gegaan.

Deze week in VNG Magazine: Paul ’t Hart over vakmanschap en publieke waarde

GESCHREVEN OP donderdag, 20 april, 2017 - 10:57

Bestuurskundige Paul ’t Hart – een van de sprekers op het VNG Jaarcongres op 13/14 juni in Goes – onderzoekt waarom sommige gemeenten succesvol zijn en hoe het ze lukt ‘publieke waarde’ te creëren. In VNG Magazine van deze week legt hij uit wat hij daaronder verstaat en hoe je dat moet aanpakken. Gemeenten moeten, aldus ’t Hart, experimenteerlaboratoria worden waar de BV Nederland van kan profiteren.

Vrolijk bord remt automobilisten af

GESCHREVEN OP woensdag, 19 april, 2017 - 13:27

Halderberge plaatst bij alle basisscholen in de gemeente Dick Bruna-borden. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten daardoor automatisch hun snelheid minderen en beter opletten waardoor er 20 procent minder ongelukken gebeuren. Deze week was basisschool De Bukehof aan de beurt. Wethouder Jan Mollen (Lokaal Halderberge) onthulde het bord.

Forse tekorten in sociaal domein

GESCHREVEN OP woensdag, 19 april, 2017 - 09:34

Ruim negentig gemeenten verwachten forse tekorten in het sociaal domein, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van de VNG en het Netwerk Directeuren Sociaal Domein (NDSD). In sommige gevallen gaat om een tekort van ruim 20 procent van het bedrag dat in de verdeelmodellen beschikbaar is voor de gemeente.

Eén regeling voor onderkant arbeidsmarkt

GESCHREVEN OP woensdag, 19 april, 2017 - 09:23

Er moet één regeling voor de onderkant van de arbeidsmarkt komen. Daarbij krijgt iedereen die niet in staat is het wettelijk minimumloon te verdienen, dezelfde mogelijkheid tot ondersteuning bij werk.

Digitalisering overheid: belangrijk én urgent

GESCHREVEN OP dinsdag, 18 april, 2017 - 13:52

Politici, bestuurders en ambtenaren vinden digitalisering belangrijk maar niet urgent. Dat is ten onrechte, aldus de Studiegroep Informatiesamenleving en Overheid in het rapport Maak waar!Digitalisering hoort in de categorie belangrijk én urgent.

Burgemeesters vragen investeringen in veiligheid

GESCHREVEN OP dinsdag, 18 april, 2017 - 11:23

Het nieuwe kabinet moet zich volgens het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) onder meer richten op investeringen voor veiligheid en politie, versterking van de lokale democratie en de kwaliteit van politieke ambtsdragers.

Ladder duurzame verstedelijking wordt eenvoudiger

GESCHREVEN OP vrijdag, 14 april, 2017 - 09:27

Gemeenten hoeven alleen bij nieuwbouwplannen buiten stedelijke gebieden uitgebreid te motiveren waarom de nieuwbouw daar nodig is. De Ladder voor duurzame verstedelijking wordt eenvoudiger en leidt tot minder onderzoekslasten.

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Projectleider online dienstverlening

Gemeente Capelle aan den IJssel

Senior handhaver/ heffingstechnoloog

Waterschap Rivierenland

Adviseur Planning & Control

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht