‘Geef gemeenten weer regie over inburgering’

GESCHREVEN OP maandag, 27 maart, 2017 - 12:27

Een brede alliantie van gemeenten, onderwijsinstellingen en vluchtelingenorganisaties roept met een pamflet de nieuwe regeringscoalitie op, de regie over de inburgering in handen van de gemeenten te leggen.

Lokale lasten woningbezitter 0,6 procent hoger

GESCHREVEN OP vrijdag, 24 maart, 2017 - 13:06

Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 0,6 procent meer voor de belastingen aan gemeente, provincie en waterschap. Die stijging blijft ruim onder de verwachte inflatie van 1 procent.

Advertorial

Vertrouwen is goed…

Een crisis laat zich niet plannen en komt altijd ongelegen. Pas op het moment zelf is écht duidelijk hoe uw gemeente is voorbereid. Laat niets aan het toeval over en neem contact met ons op over bijvoorbeeld een stresstest, want … Vertrouwen is goed, Hoffmann is beter.

Deze week in VNG Magazine

GESCHREVEN OP vrijdag, 24 maart, 2017 - 10:24

Deze week in VNG Magazine:
 
De decentrale overheden hebben aan het nieuwe kabinet een gezamenlijk aanbod gedaan voor klimaatadaptatie, energietransitie en een circulaire economie. ‘Het is een uniek aanbod, niet alleen maar een wensenlijst’, zegt Berend de Vries, voorzitter van de VNG-commissie Milieu, Energie en Mobiliteit. ‘Het Rijk zou wel gek zijn dit schot voor open doel te missen.’

Bestrijding kinderarmoede nog weinig effectief

GESCHREVEN OP donderdag, 23 maart, 2017 - 17:02

Zolang het bestaande beleid niet wordt veranderd, zal het armoedeprobleem onder kinderen niet substantieel worden teruggedrongen. Weliswaar is er de afgelopen jaren veel geld en aandacht voor kinderarmoede geweest, maar de aanpak is vooral gericht op het compenseren van de gevolgen van armoede. De oorzaken blijven bestaan.

Roofvogels tegen meeuwenoverlast in Goes

GESCHREVEN OP woensdag, 22 maart, 2017 - 12:03

In het broedseizoen, van april tot en met augustus, zorgen meeuwen vaak voor veel overlast. De gemeente Goes wil de meeuwen in het broedseizoen zo veel mogelijk verjagen uit het centrum. Daarvoor zet zij een valkenier in met roofvogels. Roofvogels vormen een bedreiging voor meeuwen en de aanwezigheid van een roofvogel laat meeuwen uitwijken naar een andere plek.

Weer minder stembureaus

GESCHREVEN OP dinsdag, 21 maart, 2017 - 16:54

Bij de verkiezing van de Tweede Kamer op 15 maart hadden gemeenten ruim driehonderd minder stembureaus geopend dan bij de Kamerverkiezingen van 2012.

Afschaffing precariobelasting is definitief

GESCHREVEN OP dinsdag, 21 maart, 2017 - 16:50

De precariobelasting op nutsbedrijven wordt per 1 juli 2017 afgeschaft. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel daartoe aangenomen.

Potentie warmtenetten vooralsnog onderbenut

GESCHREVEN OP dinsdag, 21 maart, 2017 - 14:03

In de transitie naar een klimaatneutraal energiesysteem kan Nederland grote stappen zetten met de aanleg van warmtenetten. De potentie voor deze warmtenetten blijft vooralsnog onderbenut.

Zorg voor veiligheid in de stad

GESCHREVEN OP dinsdag, 21 maart, 2017 - 12:35

Almere, Breda, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zoetermeer hebben met enkele ministeries de City Deal Zorg voor Veiligheid in de stad gelanceerd. Zij gaan samenwerken om criminaliteit en overlast te voorkomen door zorg en veiligheid met elkaar te verbinden.

Onderzoek meeuwenoverlast verlengd

GESCHREVEN OP maandag, 20 maart, 2017 - 16:14

De gemeenten Alkmaar, Haarlem en Leiden hebben verlenging gekregen van de ontheffing om onderzoek te doen naar maatregelen tegen meeuwenoverlast.

NIEUWSBRIEF

Naar het nieuwsbriefarchief

Vacaturespot

Start hier met het vinden van uw ideale baan!

Laatste Vacatures

Afdelingshoofd

Gemeente Koggenland

Allround Klantmanagers Werk en Inkomen (32-36 uur)

Gemeente Haarlem

Beleidsmedewerker Finance & Legal

Gemeente Den Haag